Pril eethoek met tafelpootHierom doen we wat we doen.

Wij zijn beide gefascineerd door hout en alles wat je met dit geweldige natuurproduct kunt doen. Hout – en plaatmateriaal- in al zijn vormen. De keuze is zo ruim, dat wij soms door de bomen het hout niet meer zien. Ideeën ontstaan daardoor soms op heel onverwachte momenten, wanneer we aan het schuren zijn, de vloer vegen. Of zelfs wanneer we even niet in de werkplaats zijn. We krijgen helemaal een kick als we een klik met de opdrachtgever hebben en er uiteindelijk een meubel of interieur staat waarmee hij of zij enorm blij is en waarop wij heel erg trots zijn. Niets minder! Naast het meubels en interieurs maken hebben we nog iets dat we heel graag doen: zorgen dat er lichtjes in de ogen van de opdrachtgever komen, een glimlach van tevredenheid op het gezicht. Kortom: we maken andere mensen graag tevreden en blij. Heel tevreden, heel blij. Noem het passie, noem het vanuit het hart!

Hilde tafel kantoor

 Betrouwbaarheid.

We doen er van alles aan om gemaakte afspraken na te komen. Maar ook bij ons kan een keer wat mis gaan. We benadrukken altijd dat je dat moet terugkoppelen. Blijf er niet mee rondlopen, maar zeg het ons. Dan kunnen we er iets mee doen. Praat er met ons over, net zoals over uw ideeën, want ook daar doen we graag iets mee. Het is nog altijd zo dat een idee pas tot zijn recht komt wanneer het wordt uitgevoerd. Ook wij willen blijven leren om zo elke keer een beetje beter te worden. Het is overigens wel een voordeel dat we met ons beiden werken. We weten beide van de hoed en de rand. Nou ja, meestal. En als dat niet het geval is, dan vragen we het bij de ander na en dan kunnen we de meeste vragen wel beantwoorden. Dus korte communicatielijnen. En als we het even niet (meer) weten, dan zoeken we het antwoord extern.

Ophuis klep openKwaliteit.

Dat belooft elke ondernemer. Maar of ze het allemaal nakomen? Wij proberen net iets meer voor onze klanten te doen, als toegevoegde waarde. Door onze eigen gang te gaan, onze eigen kernwaarden te volgen, proberen we ons hierin te onderscheiden van collega’s. We willen dicht bij ons zelf blijven, mensen recht in de ogen kunnen kijken. Geen verrassingen achteraf. We schieten er niets mee op door slecht werk te leveren, want ook wij willen niet zo behandeld worden. Waarom een opdrachtgever dan wel? Met onze leveranciers proberen we om die reden een band op te bouwen, zodat ook zij weten dat wij alleen voor het beste gaan. We meten niet met twee maten, maar leveren wel maatwerk, tegen een juiste kwaliteit-prijsverhouding.

Hilde poezen (3)

Geïnspireerd! Door mensen, voor mensen en al het moois dat de natuur ons biedt.

Wat is er mooier dan met een duurzaam natuurproduct te werken? Elk stuk hout is weer anders. Elke soort heeft zijn eigen karakter, zijn eigen tekening. Gelukkig hebben we al heel veel ervaring en kennen we onderhand al aardig wat grillen van de natuur. Juist door die grote grilligheid, ontstaan de mooiste ideeën. Soms gewoon pratend met een opdrachtgever, of soms bij het zien van een stuk hout. Want stel, je mag een kast maken en je krijgt de mogelijkheid de nerf op beide deuren door te laten lopen, zodat er  een onverwachte tekening ontstaat.  Zoiets kun je van tevoren niet bedenken, dat moet je ter plekke zien. Betrokkenheid bij en meedenken met een opdrachtgever is essentieel: het streven is een eindproduct waarbij 1+1 geen 2 maar 3 is. Daar gaat het om!

Onze roots

Een eerste ontmoeting tijdens het uitgaan, een gesprek over hobby’s, werk. Over de toekomst, over dromen. Al gauw kwamen er meer ontmoetingen, die resulteerden in een huwelijk met twee kinderen die het creatieve met de paplepel ingegeven kregen. De appel valt dus niet ver van de boom, om maar in houttermen te blijven. Ook zij helpen af en toe een handje en dat is leuk. Stukjes resthout krijgen in hun handen vaak een bestemming. Zo zijn we meteen maatschappelijk verantwoord bezig. Onze droom resulteerde ook nog eens in een prachtige werkplaats die we in 2002 bouwden en waarin we beschikken over 168 m2 inspiratie en liefde voor het vak.

Al ver daarvoor waren alle vakdiploma’s behaald, was er stage gelopen, was er werkervaring opgedaan. Het was tijd geworden om het maar eens aan te pakken, zoals we dat zelf graag wilden, en dat hebben we gedaan. Tot nu toe met veel plezier en de hoop dat we dit nog heel lang mogen doen. We vinden het bijzonder om over onze geschiedenis te vertellen, maar vinden het ook belangrijk om naar de toekomst te kijken. Waar willen we naar toe? Wat blijft onze droom? Waar doen we het voor? Heel simpel: heel mooie meubels en interieurs maken, die niemand anders heeft en waar we opdrachtgevers blij mee kunnen maken. Zodat we dat zelf ook worden, en misschien ook nog wel een generatie na ons.

werkplaatsgoed2